FR?GOR & SVAR OM TAK

VI ÄR PROFFS PÅ TAK!

Takets funktioner?
Svar:

Takets viktigaste funktion är att förhindra fukt, regn, snö och hagel från att tränga in i byggnaden och orsaka fuktskador. I tillägg ska taket vara starkt nog att tåla vind och storm, samt att utsättas för stora temperaturförändringar. Det blir uppvärmt av solen på dagen, för att sedan bli avkylt igen på natten. Oavsett takmaterial skapar temperaturförändringar expansion och sammandragning i större eller mindre grad, och det är därför viktigt att takmaterialet tål detta. På våra breddgrader är det dessutom viktigt att takmaterialet är frostsäkert, på grund av den stora växlingen mellan frost och mildväder som är speciellt belastande på taket.betong panna är att rekomendera då den är lite tätare och tyngre än tegel tyngen.

 

Hur lång tid tar det att lägga ett tak?
Svar:

Ett normal tak på ca 120 kvm som skall bytas tar ca 3-7 arbets dagar beronde på väder och utförande.

Vad kostar en takomläggning?
Svar:

Det varierar så mkt från tak till tak beronde på utförande, material, lutning, höjd, osv men i snitt kostar ett takpaket på 120 kvm med dubbelkupig betongpanna, typgodkännd underlags papp yap 2200, standard 25x38 mm lökt  hos oss på Svea Byggservice mellan 80 000 - 130 000 kr  Då ingår material arbete och frakt i priset. Arbetskostnaden beräknas till ca 60 % av priset.

Varför anlita SveaByggservice?
Svar:

SveaByggservice är ett företag som specialiserat sig på tak- och dränerings- uppdrag. All personal på SveaByggservice är utbildad och har lång erfaranhet. Som företag arbetar vi med kunden i fokus, dvs att vi inte bara följer offerten utan även lyssnar på behovet samt önskemål under hela arbetets gång. Vi anser att det är av stor vikt att kunna föra en konversation med kunden under hela arbetet.

- Vi lämnar alltid 10 års garanti på alla slutförda takarbeten.
- Vi har erfarenhet från ca 400 takarbeten i Göteborgsområdet.
- Vi har fler än 300 nöjda fastighetsägare med referenser.